به گزارش خبرنگار مهر، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران صبح امروز در نشست فعالان بخش خصوصی با وزیر جهادکشاورزی با اشاره به سیاستهای اصل 44 گفت: از زمان ابلاغ این سیاستها هر مسئول اجرایی باید در وظایف خود، نقشی برای بخش خصوصی قائل شود و هر روز باید شاهد حضور بیشتر بخش خصوصی کشور در اقتصاد کشور باشیم.
وی افزود: سوال مهم درباره بخش کشاورزی این است که آیا فضا برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در این بخش مساعدتر شده است یا نه؟ آیا به سمت کشاورزی صنعتی حرکت میکنیم؟ آیا دولت از تصدیگری به سمت سیاستگذاری حرکت کرده است یا نه؟
نهاوندیان با بیان این که کشاورزی ایران از جمله بخشهایی است که برای ورود به بازارهای جهانی و پیوستن به سازمان جهانی تجارت، مشکلی ندارد، خواستار حمات از صادرات محصولات کشاورزی و حل مشکلات موجود در این رابطه همچون مشکلی که برای صادرات شیلات به وجود آمده، شده و تاکید کرد که صادرکنندگان باید به این نتیجه برسند که دولت از آنها حمایت میکند.
نهاوندیان با بیان این که در بازار رقابتی جهان، تحقیقات نقش بسیار مهمی دارد، افزود: متاسفانه در بخش تحقیقات ضعف اساسی داریم و باید گامهای جدیدی در این راستا برداریم.
در این نشست همچنین، "ظهیری" رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، مشکل اساسی بخش کشاورزی را عدم برنامهریزی برای کشت محصولات صنعتی عنوان کرد و مازاد تولید برخی محصولات کشاورزی را نتیجه این اهمال دانست.
وی با درخواست انتقال بخش صنایع تبدیلی از وزارت صنایع به وزارت جهادکشاورزی، از ریاست ایران در شورای جهانی زیتون طی چهار روز آینده خبر داد و با اشاره به شیوع زیتون و روغن زیتون تقلبی در بازار کشور خواستار ایجاد آزمایشگاه تخصصی زیتون در کشور شد.
"حسین رئیسی" رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار استان خوزستان با موفق خواندن طرح خرید توافقی خرما طی سالجاری و جایگزین ساختن آن به جای خرید تضمینی از سوی دولت، تورم بالا و افزایش هزینههای تولید را یکی از عوامل کاهش قدرت صادرات خرمای ایران به بازارهای جهانی اعلام کرد.
"شمسی فرد" عضو اتاق بازرگانی تهران نیز با اعلام اینکه طی سال اخیر، خشکبار جایگاه نخست صادرات غیرنفتی کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: پیشبینی میشود ارزش صادرات خشکبار کشور طی سالجاری به یک میلیارد دلار و طی سال 86 به 1.2 میلیارد دلار افزایش یابد.
"علاء میرمحمد صادقی" عضو هیئت رئیسه اتاق بازرگانی نیز خواستار اجرای آییننامه قانون حفاظت از جنگلها و منابع طبیعی در رابطه با تعیین جایگاه اکتشافکنندگان و بهرهبرداران از منابع معدنی شد.
"اشرف" رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارخانجات شکر کشور با انتقاد از اینکه وزارت جهادکشاورزی برخلاف اساسنامه خود اقدام به تعیین قیمت تضمینی خرید شکر نمیکند، گفت: طی سالجاری 1.5 میلیون تن شکر بدون تعرفه وارد کشور شده است ه نسبت به رقم 300 هزار تن سالهای قبل رشد چشمگیر و خطرناکی یافته است.
نظر شما